Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  • 3ο Διήμερο Συνέδριο
για την Ποίηση και την Πεζογραφία
  • Απονομή Βραβείων 7ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού
Εφήβων - Ενηλίκων
H Λογοτεχνική - Συγγραφική Ομάδα «ΙΔΕΟΠΝΟΟΝ» και τα περιοδικά: «Πνοές Λόγου & Τέχνης» και «iamvosart» διοργάνωσαν στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης το 3ο Διήμερο Συνέδριο για την Ποίηση και την Πεζογραφία, στις 16 και 17 Μαρτίου 2012, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης. Το διήμερο συνέδριο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, τόσο από τη μεγάλη προσέλευση του κοινού, όσο και από την ποιότητα των ομιλιών, του καλλιτεχνικού προγράμματος και ολόκληρης της διοργάνωσης γενικότερα, της οποίας είχαν οι εμπνευστές του συνεδρίου και του συμποσίου για την αρχαία Ελλάδα, λογοτέχνες Αρετή Γκιωνάκη και Νίκος Δεληγιάννης.
Την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε η απονομή Βραβείων του 7ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφήβων – Ενηλίκων, κατά την οποία παρέλαβαν τα βραβεία «Ιδεόπνοον» και τα μετάλλια. Οι βραβευθέντες ήρθαν εκτός από την Αττική και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ξεχωριστή υπήρξε η βράβευση των εφήβων, που στην πλειονότητά τους, ήταν μαθητές γυμνασίων και λυκείων, ξεχωρίζοντας για την ποιότητα των κειμένων τους.
Τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου τιμήθηκε το έργο των: ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ, ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ, ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟΥ, με κεντρικό θέμα: Ιστορία και Ποίηση (Αλληλοεπιδράσεις), με σημαντικές αναλύσεις και προσεγγίσεις από τους εκλεκτούς ομιλητές. Οι ομιλητές επίσης, μίλησαν για τη λαμπρότητα της ποίησης και τη διαχρονικότητά της.
Μίλησαν οι: Λουκάς Αξελός, Δρ Πανεπιστημίου Αθηνών - συγγραφέας, Ερμόλαος Λινάρδος, Επίτιμος σχολικός σύμβουλος, Τάσος Μακράτος, Φιλόλογος - ποιητής – Ερευνητής Πανεπ/μίου Αθηνών και οι γνωστοί λογοτέχνες: Αρετή Γκιωνάκη, Νίκος Δεληγιάννης, Χρήστος Δεσύλλας, Χρήστος Χαρατσάρης, ενώ απήγγειλαν οι: Κωνσταντίνα Μόσχου, Γεωργία Παπαλυμπέρη, Κώστας Συμεωνίδης, Νάσια Μπελεσιώτη.
Συμμετείχαν οι μουσικοί: Τραγούδι: Βασίλης Κολοβός,
Κιθάρα-Τραγούδι: Βασίλης Αθανασούλης, Μπουζούκι: Γιώργος Γκιωνάκης.
Οι απαγγελίες και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που συνόδευσαν το σημαντικό αυτό διήμερο, προκάλεσαν τον ενθουσιασμό του κοινού που τους καταχειροκρότησε.


Διοργάνωση - Επιμέλεια:  
Αρετή Γκιωνάκη (Πρόεδρος)  
Νίκος Δεληγιάννης (Αντιπρόεδρος)
Loading...

Αναγνώστες